Kury Cornish faszerowane ananasem
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dodatki, więc wypróbuj Pineapple-Stuffed Cornish Hens. Za 6,56 USD za porcję przepis ten pokrywa 65% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 3136 kalorii , 140 g białka i 185 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 2 osób. Udaj się do sklepu i kup sól, skrobię kukurydzianą, kokos i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 15 minut . 1 osoba uznała ten przepis za pełen smaku i sycący. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% danie to jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Wypróbuj Cornish Game Hen with Whisky and Cream Pan Sauce , Pineapple Carrot Raisin Spice Cake i Grilled Pineapple Pork Chops, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Posyp wnętrze kur 1/4 łyżeczki soli; odstaw.
Odcedź ananasa, zachowując sok. W dużej misce wymieszaj ananasa, kostki chleba, seler i kokos.
Dodaj 6 łyżek masła i wymieszaj.
Luźno wypchaj kury; zwiąż ich nogi sznurkiem kuchennym.
Umieścić na kratce w natłuszczonej, płytkiej brytfannie.
Resztę farszu włóż do natłuszczonej formy do pieczenia o pojemności 1-1/2 szklanki; przykryj i odstaw.
Do pozostałego masła dodaj przyprawę do drobiu i resztę soli.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 40 minut, polewając dwukrotnie mieszanką masła.
Wymieszaj sos stekowy i odłożony sok ananasowy z pozostałą mieszanką masła; polej kurczaka.
Piecz odłożone nadzienie z kurą przez 30 minut; polej kurę dwukrotnie.
Odkryj farsz; polej kury resztą mieszanki masła.
Piecz przez kolejne 15–20 minut lub do momentu, aż termometr wskaże 185° w przypadku kur i 165° w przypadku kur z farszem.
Wyjmij kury z patelni i trzymaj w cieple.
Wlać tłuszcz do rondla, zebrać tłuszcz.
Wymieszaj skrobię kukurydzianą, brązowy cukier, wodę i sok z cytryny do uzyskania gładkiej konsystencji; dodaj do skropliny. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 1-2 minuty lub do zgęstnienia.
Podawać z kurczakiem i farszem.