Kuropatwa pod oliwą z sałatką ze szparagów
Kuropatwa pod oliwą z sałatką ze szparagów to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 1146 kalorii, 165g białka, oraz 48 g tłuszczu. Na 13,84 zł / porcja, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka kuropatwy, sok z cytryny, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 godzin. Sprawdza się jako drogie danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 85%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Kuropatwa z winem i cynamonem, Kuropatwa w cieście z gruszy, oraz Kuropatwa z dzikim ryżem.
Instrukcje
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli.
Umieścić kuropatwę w wodzie i gotować delikatnie do miękkości, około 45 minut. Ostrożnie wyjąć i pozostawić do ostygnięcia.
Usunąć nogi z tuszy i dobrze wysuszyć.
Umieścić w płytkim naczyniu do pieczenia.
Usunąć piersi z tuszy z nadal przymocowanym pierwszym stawem Skrzydłowym. Dobrze wysuszyć ręcznikiem i umieścić w naczyniu z nogami. (Zrobić zapas z kości i płynu do gotowania).
Wlać ocet na kawałki piersi i nóg, dodać nasiona kopru włoskiego i czosnek.
Umieścić w lodówce 1 godzinę.
Wyjmij kawałki piersi i nóg z lodówki i usuń kawałki z octu. Osusz i ułóż luźno w dużym przezroczystym słoiku z ciastkami. Przykryć oliwą z oliwek i przechowywać w lodówce 2 dni. (Zachowają się w ten sposób przez 2 miesiące). Aby służyć, usunąć 4 piersi i 4 nogi i ogrzać do temperatury pokojowej. Blanszujemy i odświeżamy szparagi i wymieszamy z 4 łyżkami oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia oraz sokiem i skórką z cytryny. Doprawić solą i pieprzem i podawać w temperaturze pokojowej.