Kurkuma pilau ze złotą cebulą
Need a bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przystawki? Kurkuma pilau ze złotą cebulą może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 357 kalorii. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 8 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz ryż basmati, tuż pod kurkumą, cebulą i kilkoma innymi składnikami pod ręką, możesz go zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 71%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Tajny składnik (kurkuma): marokański Tagine jagnięcy z kurkumą, cebulą i oliwkami, Hummus Złoty Kurkuma, oraz Powerhouse Golden Turmeric Smoothie.
Instrukcje
Dokładnie opłucz ryż, aż woda będzie całkowicie czysta.
Odcedzić, a następnie wrzucić do dużej patelni z osoloną wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 6 minut, aż po prostu miękkie, ale sprawdzić po 5 minut.
Dobrze odcedzić, schłodzić i schłodzić.
Rozgrzać olej w dużym woku i smażyć przyprawy, aż zaczną pękać.
Dodaj cebulę, następnie gotuj, często mieszając, aż cebula będzie miękka i złocista. Wymieszać kurkumę i chili i gotować jeszcze 1-2 min. Super.
Rozgrzać wok nad węglami, a gdy cebula skwierczy, dodać ryż i gotować, obracając aż do ogrzania. Jeśli żar zaczyna nieco przygasać, przykryj wok pokrywką lub wok pokrywką lub folią, aby utrzymać się w cieple.