Kurka dziczyzna faszerowana dzikim ryżem i grzybami

Kurka dziczyzna faszerowana dzikim ryżem i grzybami
Kura gry Nadziewane dzikim ryżem i grzybami może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Jedna porcja zawiera 721 kalorii, 48g białka, oraz 44g tłuszczu. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.67 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz sól, wodę, grzyby i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%. Spróbuj Kurka dziczyzna faszerowana dzikim ryżem i grzybami, Stir-Fried Wild Rice with Mushrooms-Barbara Tropp - 50 Women Game Changers in Food, oraz Kury Z Dziczyzny Nadziewane Dzikim Ryżem I Porami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ryż, szczyptę soli i wodę zagotować w rondlu z pokrywką. Zmniejsz ogień, przykryj pokrywką i gotuj dziki ryż na wolnym ogniu, aż ziarna pękną, od 45 do 50 minut. W razie potrzeby uzupełnij wodę. Napełnij ryż widelcem i odstaw na 5 do 10 minut, aby wchłonąć wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dziki Ryż, Dokładnie WypłukanyDziki Ryż, Dokładnie Wypłukany
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C). Nasmaruj naczynie do pieczenia wystarczająco duże, aby pomieścić kurę gry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso Z DziczyznyMięso Z Dziczyzny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Podgrzać 2 łyżki masła na patelni, i gotować i mieszać grzyby na średnim ogniu, aż zostaną częściowo ugotowane i zaczynają dawać sok, 5 do 8 protokół. Grzyby i masło wymieszać z ugotowanym ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż GotowanyRyż Gotowany
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Posypać kurę dziczyzny, wewnątrz i na zewnątrz, przyprawą do drobiu, rozmarynem, solą i pieprzem. Lekko wypchaj kurę Kornwalijską mieszanką z dzikiego ryżu i zwiąż nogi razem ze sznurkiem do gotowania, aby trzymać w farszu. Pokroić 2 łyżki masła w małe plastry i kropki wokół ptaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Kury KornwalijskieKury Kornwalijskie
Dziki Ryż, Dokładnie WypłukanyDziki Ryż, Dokładnie Wypłukany
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Mięso Z DziczyznyMięso Z Dziczyzny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
5
Piec ptaka w nagrzanym piekarniku, aż nie będzie już różowy na kości i soki biegną jasne, 40 do 50 minut. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgrubszej części uda, w pobliżu kości powinien odczytać 165 stopni F (74 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
Wyjmij kurę gry z piekarnika, przykryj podwójną blachą folii aluminiowej i pozostaw na 10 minut w ciepłym miejscu przed krojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso Z DziczyznyMięso Z Dziczyzny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje2
Ocena Zdrowia22
Magazyn