Kurka dziczyzna faszerowana dzikim ryżem i grzybami
Kura gry Nadziewane dzikim ryżem i grzybami może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Jedna porcja zawiera 721 kalorii, 48g białka, oraz 44g tłuszczu. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.67 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz sól, wodę, grzyby i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%. Spróbuj Kurka dziczyzna faszerowana dzikim ryżem i grzybami, Stir-Fried Wild Rice with Mushrooms-Barbara Tropp - 50 Women Game Changers in Food, oraz Kury Z Dziczyzny Nadziewane Dzikim Ryżem I Porami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ryż, szczyptę soli i wodę zagotować w rondlu z pokrywką. Zmniejsz ogień, przykryj pokrywką i gotuj dziki ryż na wolnym ogniu, aż ziarna pękną, od 45 do 50 minut. W razie potrzeby uzupełnij wodę. Napełnij ryż widelcem i odstaw na 5 do 10 minut, aby wchłonąć wodę.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C). Nasmaruj naczynie do pieczenia wystarczająco duże, aby pomieścić kurę gry.
Podgrzać 2 łyżki masła na patelni, i gotować i mieszać grzyby na średnim ogniu, aż zostaną częściowo ugotowane i zaczynają dawać sok, 5 do 8 protokół. Grzyby i masło wymieszać z ugotowanym ryżem.
Posypać kurę dziczyzny, wewnątrz i na zewnątrz, przyprawą do drobiu, rozmarynem, solą i pieprzem. Lekko wypchaj kurę Kornwalijską mieszanką z dzikiego ryżu i zwiąż nogi razem ze sznurkiem do gotowania, aby trzymać w farszu. Pokroić 2 łyżki masła w małe plastry i kropki wokół ptaka.
Piec ptaka w nagrzanym piekarniku, aż nie będzie już różowy na kości i soki biegną jasne, 40 do 50 minut. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgrubszej części uda, w pobliżu kości powinien odczytać 165 stopni F (74 stopni C).
Wyjmij kurę gry z piekarnika, przykryj podwójną blachą folii aluminiowej i pozostaw na 10 minut w ciepłym miejscu przed krojeniem.