Kurczak Żółty Curry (Kaeng Kari Kai)

Kurczak Żółty Curry (Kaeng Kari Kai)
Przepis Kurczak Żółty Curry (Kaeng Kari Kai) jest gotowy w około 30 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.93 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 29g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 912 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 95 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, ocet destylowany, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kari (Żółta) Pasta Curry (Nam Phrik Kaeng Kari) Z " Simple Thai Food, Chicken Massaman Curry (Kaeng Matsaman Kai), oraz Kurczak Zielony Curry {Kaeng Kiao Waan Gai} dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przeciąć pół ogórka na pół wzdłuż. Z przyciętą stroną w dół, pokrój każdą połowę poprzecznie na cienkie plasterki; umieść w szklanej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Dodaj szalotka (lub czerwona cebula) plastry i plastry pieprzu do miski ogórka; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
3
Połącz cukier, ocet, wodę i sól w małym rondlu. Ustawić na średnim ogniu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cukier całkowicie się rozpuści (mieszanina nie musi być gotowana), natychmiast zdjąć z ognia. Sos ostygnie do temperatury nieco cieplejszej niż temperatura pokojowa, a następnie zalać mieszanką ogórkowo-szalotkowo-pieprzową. Wymieszać, przykryć kawałkiem folii i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
4
W rondlu 2-quart ustawionym na średnim ogniu, podgrzać około 1/2 szklanki kremu kokosowego (grubej części, która unosi się na wierzch puszki) pastą curry. Gdy tłuszcz kokosowy rozdzieli się, dodaj ziemniaki, cebulę, pozostałe mleko kokosowe i sos rybny do rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem KokosowyKrem Kokosowy
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Pasta CurryPasta Curry
Sos RybnySos Rybny
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
5
W razie potrzeby dodaj wystarczającą ilość wody, aby składniki były zanurzone. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, obniżyć ogień tak, że mieszanina gotuje się na wolnym ogniu, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż kostki ziemniaków zmiękną, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
6
Dodaj kurczaka do garnka. Doprowadzić mieszaninę z powrotem do delikatnego wrzenia, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak jest gotowane przez, 5 do 8 protokół. Sprawdź przyprawy, dodając więcej sosu rybnego, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
Goya SazonGoya Sazon
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
7
Podawać z gotowanym na parze ryżem jaśminowym i przygotowanym ajatem (mieszanką ogórkowo-cebulową).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż JaśminowyRyż Jaśminowy
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 24 dolarów za butelkę.
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Podobnie jak Transport na wiosenną łąkę, to urocze wino wyświetla kuszące aromaty rumianku, werbeny cytrynowej, tymianku i pikantnych cytrusów. Na długim, orzeźwiającym podniebieniu, doskonała naturalna kwasowość i wilgotna mineralność żwiru wprowadzają piękną energię do wina, przenosząc smaki zielonego jabłka i gruszki Anjou do jasnego, skoncentrowanego wykończenia.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn