Przepis Kurczak Żółty Curry (Kaeng Kari Kai) jest gotowy w około 30 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.93 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 29g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 912 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 95 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, ocet destylowany, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kari (Żółta) Pasta Curry (Nam Phrik Kaeng Kari) Z " Simple Thai Food, Chicken Massaman Curry (Kaeng Matsaman Kai), oraz Kurczak Zielony Curry {Kaeng Kiao Waan Gai} dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Przeciąć pół ogórka na pół wzdłuż. Z przyciętą stroną w dół, pokrój każdą połowę poprzecznie na cienkie plasterki; umieść w szklanej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałązki Kopru Włoskiego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z Wermutu
2
Dodaj szalotka (lub czerwona cebula) plastry i plastry pieprzu do miski ogórka; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
Gałązki Kopru Włoskiego
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z Wermutu
3
Połącz cukier, ocet, wodę i sól w małym rondlu. Ustawić na średnim ogniu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cukier całkowicie się rozpuści (mieszanina nie musi być gotowana), natychmiast zdjąć z ognia. Sos ostygnie do temperatury nieco cieplejszej niż temperatura pokojowa, a następnie zalać mieszanką ogórkowo-szalotkowo-pieprzową. Wymieszać, przykryć kawałkiem folii i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałązki Kopru Włoskiego
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
4
W rondlu 2-quart ustawionym na średnim ogniu, podgrzać około 1/2 szklanki kremu kokosowego (grubej części, która unosi się na wierzch puszki) pastą curry. Gdy tłuszcz kokosowy rozdzieli się, dodaj ziemniaki, cebulę, pozostałe mleko kokosowe i sos rybny do rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Kokosowy
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Pasta Curry
Sos Rybny
Posypka W Kształcie Serca
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
5
W razie potrzeby dodaj wystarczającą ilość wody, aby składniki były zanurzone. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, obniżyć ogień tak, że mieszanina gotuje się na wolnym ogniu, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż kostki ziemniaków zmiękną, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
6
Dodaj kurczaka do garnka. Doprowadzić mieszaninę z powrotem do delikatnego wrzenia, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak jest gotowane przez, 5 do 8 protokół. Sprawdź przyprawy, dodając więcej sosu rybnego, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Rybny
Goya Sazon
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
7
Podawać z gotowanym na parze ryżem jaśminowym i przygotowanym ajatem (mieszanką ogórkowo-cebulową).
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 24 dolarów za butelkę.