Kurczak śródziemnomorski z bakłażanem
Kurczak śródziemnomorski z bakłażanem wymaga ok. 1 godzina i 20 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 261 kalorii, 27g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, oliwę z oliwek, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%. Podobne przepisy to Kurczak śródziemnomorski w sosie Bakłażanowym, Shish Taouk udka z kurczaka z sałatką z bakłażana śródziemnomorskiego, oraz Sałatka Śródziemnomorska Z Bakłażanem.
Instrukcje
Umieść paski bakłażana w dużym garnku z lekko osoloną wodą i mocz przez 30 minut (poprawi to smak; pozostawią brązowy kolor w garnku).
Usuń bakłażan z garnka i lekko posmaruj oliwą z oliwek.
Saute lub grill, aż lekko rumiane i umieścić w naczyniu do pieczenia 9x13 cali. Odstawić.
Podsmażyć pokrojonego w kostkę kurczaka i cebulę na dużej patelni na średnim ogniu. Wymieszać w pasty pomidorowej i wody, przykryć patelnię, zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu przez 10 protokół.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Wlać mieszankę kurczaka / pomidora na bakłażana. Doprawić oregano, solą i pieprzem i przykryć folią aluminiową.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut.