Kurczak ze świeżymi morelami, imbirem i popękanymi migdałami

Kurczak ze świeżymi morelami, imbirem i popękanymi migdałami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 2,78 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 397 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz połówki piersi kurczaka, skórkę z limonki, cebulkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać blanszowane migdały, można śledzić to danie główne z Torty Pinecone jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kora owoców i orzechów (morele, migdały, Żurawina i imbir), Tagine z kurczaka z morelami i migdałami, oraz Tagine z kurczaka z morelami i migdałami.
Instrukcje
Umieść migdały w talerzu ciasta i piec przez 8 protokół, lub do pachnące i rumiane; ostudzić. Tłucz migdały grubo bokiem dużego noża.
Na dużej patelni, roztopić masło.
Dodać morele, pokroić na bok, i gotować na umiarkowanym ogniu, aż lekko rumiane, o 3 protokół. Morele obrócić i gotować przez 1 minutę dłużej.
Dodać oliwę z oliwek na patelni i ciepła, aż mieni się. Przyprawić piersi kurczaka solą i pieprzem i dodać je do patelni. Gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane, o 3 protokół. Włączyć piersi i gotować na umiarkowanie małym ogniu, aż tylko biały przez cały, o 7 minut dłużej.
Przełożyć kurczaka na talerz z morelami.
Dodaj imbir, białka scallion, Skórka z limonki i chile na patelni i gotować, mieszając, przez 30 sekund.
Dodaj wino i dusić na umiarkowanie wysokim ogniu, skrobanie się rumiane kawałki z dołu patelni.
Dodać syrop klonowy, morele i kurczaka i gotować na wolnym ogniu tylko do ogrzania przez; doprawić solą i pieprzem.
Przełożyć kurczaka na talerze i łyżkę sosu na wierzchu.
Posypać popękanymi migdałami i zielenią scallion i podawać.