Kurczak zawinięty w boczek z sosem Tamaryndowym

Kurczak zawinięty w boczek z sosem Tamaryndowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka zawiniętego w boczek z sosem Tamaryndowym. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 853 kalorie, 50g białka, oraz 59G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,71 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka boczku, cebula w proszku, ząbki czosnku, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 67 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Skrzydełka z kurczaka zawinięte w boczek z sosem Barbecue Bourbon, Szaszłyki z kurczaka zawinięte w boczek z ananasem i sosem Teriyaki, oraz Miecznik szkliwiony Tamaryndowcem z sosem limonkowym, kolendrą i Tamaryndowcem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Udka kurczaka umieścić w naczyniu i doprawić solą, pieprzem, kminkiem, tymiankiem i cebulą w proszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udko Z KurczakaUdko Z Kurczaka
RamięRamię
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
2
Całość sosu tamaryndowego umieścić w blenderze i odstawić.Rozgrzej piekarnik do 191°. owinąć plasterek boczku wokół każdej nogi kurczaka. Ułożyć kurczaka na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udko Z KurczakaUdko Z Kurczaka
TamaryndTamarynd
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
Skropić sosem tamaryndowym na nogi i wstawić do lodówki na około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamaryndTamarynd
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
4
Piec około 45 minut, aż boczek będzie chrupiący i kurczak ugotowany.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Magazyn