Kurczak zawinięty w boczek faszerowany szpinakiem i ricottą

Kurczak zawinięty w boczek faszerowany szpinakiem i Ricottanem to bezglutenowe i pierwotne przepis z 4 porcjami. Na 3,23 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 647 kalorii. Świetnie sprawdza się jako przystawka. 828 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz boczek, szpinak, połówki piersi kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 95%, co jest spektakularne. Spróbuj Boczek Zawinięty Szpinak Karczoch Faszerowany Kurczak, Polędwiczki wieprzowe faszerowane szpinakiem i włoską kiełbasą (pssssst ... też zawinięte w boczek!), oraz Boczek zawinięty faszerowany kurczak dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko olej 9x13 cala naczynia do pieczenia.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać czosnek; gotować i mieszać, aż zacznie brązowieć, o 30 sekund. Szybko wymieszać ze szpinakiem i kontynuować gotowanie, aż szpinak zwiędnie.
Przenieść mieszaninę do miski i odstawić do ostygnięcia.
Pokrój pierś z kurczaka poziomo w granicach 1/2 cala od jednej długiej krawędzi, a następnie otwórz mięso jak książkę.
Umieść każdą otwartą pierś kurczaka pomiędzy dwoma kawałkami folii z tworzywa sztucznego i Funt młotkiem do mięsa o grubości 1/4 cala.
Ser ricotta, parmezan, przyprawy włoskie, sól czosnkową i cebulę w proszku wymieszać z gotowanym szpinakiem. Równomiernie podzielić tę mieszankę między piersi kurczaka, a następnie zwinąć każdą W Podłużny kształt, jak burrito, schowany na końcach. Doprawić do smaku solą i pieprzem, posypać włoską przyprawą. Owinąć każdą pierś 2 paskami boczku i zabezpieczyć wykałaczkami.
Umieść na przygotowanej patelni.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż boczek będzie brązowy i chrupiący, a kurczak nie jest już różowy, 45 do 60 minut.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na 5 do 10 minut przed wyjęciem wykałaczek i porcji.