Kurczak z zielonymi oliwkami, pomarańczą i Sherry

Kurczak z zielonymi oliwkami, pomarańczą i Sherry to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.83 za porcję. Jedna porcja zawiera 1330 kalorii, 102g białka, oraz 90 g tłuszczu. 13 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka kurczaka, oliwy z oliwek, miodu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać pomarańczowy można śledzić to danie główne z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka marchewkowa z pomarańczą, zielonymi oliwkami i zieloną cebulką, Mieszana Sałatka Zielona z pomarańczą, żurawiną, Chèvre i Klonowo-Sherry Vinaigrette, oraz Sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy z zielonymi oliwkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Rozgrzać olej w dużej patelni żaroodpornej na dużym ogniu.
Kurczaka posypać solą i pieprzem.
Dodać kurczaka na patelni; gotować, aż skóra jest chrupiące i rumiane, o 6 protokół na stronę.
Przełożyć kurczaka na talerz. Zredukuj ciepło do średniej-wysokiej.
Spuścić wszystkie, ale 2 kapiele łyżki z patelni.
Dodać szalotki; wymieszać do miękkości i zaczyna brązowieć, o 2 protokół.
Dodać czosnek; wymieszać 30 sekund.
Dodaj Sherry; gotować, aż zmniejszy się o połowę, skrobanie się rumiane kawałki, o 3 protokół.
Dodać bulion z kurczaka; doprowadzić do wrzenia. Powrót kurczaka, strona skóry do góry, na patelnię.
Umieść pomarańczowe kliny i oliwki wśród kawałków kurczaka.
Przełożyć do piekarnika i dusić, aż kurczak zostanie ugotowany, około 20 minut.
Przełożyć kurczaka na talerz. Doprowadzić sos do wrzenia na dużym ogniu. Wymieszać miód; gotować, aż zgęstnieje, około 5 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Wlać sos, pomarańcze, i oliwki na kurczaka, lub powrót kurczaka na patelnię i służyć.