Kurczak z oliwkową Tapenadą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 469 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.29 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz kotlety z kurczaka, sól, rosół z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ziemniaki można śledzić to danie główne z Bułeczki Z Słodkimi Ziemniakami jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak smażony z Tapenadą oliwkową, Easy Black Olive Tapenade (również w wersji z zieloną oliwką!), oraz Tapenada z oliwek z kurczakiem i komosą ryżową z pieczonym czosnkiem, pieczoną czerwoną papryką i bazylią dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Grill grzewczy. Złóż cztery 18-calowe kawałki folii na pół; rozwiń i pokryj wewnątrz sprayem do gotowania. Oliwki zmiksować w robocie kuchennym z 1 łyżką płynu z karczochów reserved, aż powstanie pasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Karczoch
Oliwki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
Kasztany Wodne, Julienne
Folia Aluminiowa
2
Umieść 1 kotlet na środku 1 połowy każdego kawałka folii; top każdy z 1/4 pasty Oliwnej. Wszystkie ziemniaki wymieszać z 1/4 szklanki płynu karczochowego, rozmarynem i 1/2 łyżeczki soli. ziemniaki podzielić równomiernie pomiędzy paczki, układając na bok kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tapenada Oliwkowa
Karczoch
Ziemniak
Rozmaryn
Cały Kurczak
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
3
Połącz karczochy, cukinię, cebulę i pozostając1 / 2 łyżeczki soli; podziel równomiernie między paczki, umieszczając je na drugiej stronie kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch
Cukinia
Cały Kurczak
Cebula
Sól
4
Połączyć Wino i bulion w misce. Fold folia zamknąć i zaciskać 2 strony każdego opakowania, pozostawiając 1 stronę otwartą; wlać 2 łyżki mieszanki bulionu wina do każdego opakowania. Zagniatać trzecią stronę paczek do uszczelnienia; umieścić na grillu; zamknąć pokrywę; gotować, aż paczki będą w pełni dmuchane, 12 minut. Ostrożnie wyciąć folię, aby otworzyć; służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona