Kurczak z rozmarynem, szpinakiem i fasolą
Kurczak rozmarynowy ze szpinakiem i fasolą wymaga około 30 minut od początku do końca. To danie główne ma 395 kalorii , 47 g białka i 9 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 2,51 USD za porcję. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Udaj się do sklepu i kup oliwę z oliwek, połówki piersi z kurczaka, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 90% , to danie jest niesamowite. Zupa z białej fasoli i czosnku ze szpinakiem i chrupiącą szynką parmeńską oraz grzankami z rozmarynem i czosnkiem ,Makaron z kurczakiem i penne z sosem czosnkowo-rozmarynowym oraz Makaron z kurczakiem i sosem anchoisowo-rozmarynowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Odcedź pomidory, zachowując sok; grubo posiekaj pomidory. Rozbij kurczaka tłuczkiem do mięsa na grubość 1/4 cala. Natrzyj rozmarynem, solą i pieprzem. Na dużej patelni rozgrzej 2 łyżeczki oleju na średnim ogniu.
Dodaj kurczaka i smaż przez 5–6 minut z każdej strony, aż straci różowy kolor.
Wyjąć i trzymać w cieple.
Na tej samej patelni rozgrzej resztę oleju na średnio-wysokim ogniu.
Dodaj szpinak i czosnek; gotuj i mieszaj przez 2-3 minuty lub do momentu, aż szpinak zwiędnie. Wymieszaj z fasolą, pomidorami i odłożonym sokiem; podgrzej.