Kurczak z rozmarynem i solą cytrynową
Kurczak z rozmarynem i solą cytrynową jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 97 kalorii, 0g białka, oraz 11g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chrupiący Kurczak z solą Rozmarynowo-cytrynową, Sól Cytrynowo-Rozmarynowa, oraz Solony łosoś z wódką, jałowcem, rozmarynem i skórką cytrynową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F, jeśli nie masz wentylatora konwekcyjnego, lub do 425 stopni F, jeśli masz wentylator konwekcyjny.
Wypłukać kurczaki wewnątrz i na zewnątrz i dobrze osuszyć.
Dodać sól: w misce połączyć skórkę z cytryny, rozmaryn, sól i pieprz, dobrze mieszając. Kurczaka natrzeć oliwą z oliwek, a następnie natrzeć 3 łyżkami przyprawionej soli. (Zachowaj pozostałą sól do innego użycia.) Włóż gałązki rozmarynu i kawałki cytryny do jamy kurczaka. Nie musisz ciągnąć kurczaka.
Umieść ptaka na stojaku na patelni i piecz przez 15 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika o 75 stopni F i kontynuuj pieczenie, aż soki będą jasne, gdy udo zostanie Przekłute szaszłykiem, o 50 do 55 minut dłużej.
Przełożyć kurczaka na talerz i odstawić na co najmniej 10 minut przed wyrzeźbieniem.