Kurczak z rozmarynem i solą cytrynową

Kurczak z rozmarynem i solą cytrynową
Kurczak z rozmarynem i solą cytrynową jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 97 kalorii, 0g białka, oraz 11g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chrupiący Kurczak z solą Rozmarynowo-cytrynową, Sól Cytrynowo-Rozmarynowa, oraz Solony łosoś z wódką, jałowcem, rozmarynem i skórką cytrynową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F, jeśli nie masz wentylatora konwekcyjnego, lub do 425 stopni F, jeśli masz wentylator konwekcyjny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Wypłukać kurczaki wewnątrz i na zewnątrz i dobrze osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Drobno Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji2 Do 3 łyżek Drobno Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji
3
Dodać sól: w misce połączyć skórkę z cytryny, rozmaryn, sól i pieprz, dobrze mieszając. Kurczaka natrzeć oliwą z oliwek, a następnie natrzeć 3 łyżkami przyprawionej soli. (Zachowaj pozostałą sól do innego użycia.) Włóż gałązki rozmarynu i kawałki cytryny do jamy kurczaka. Nie musisz ciągnąć kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Paluszki Mięsne O Smaku Pepperoni), Pokrojone Na Kawałki Wielkości KęsaPaluszki Mięsne O Smaku Pepperoni), Pokrojone Na Kawałki Wielkości Kęsa
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Umieść ptaka na stojaku na patelni i piecz przez 15 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika o 75 stopni F i kontynuuj pieczenie, aż soki będą jasne, gdy udo zostanie Przekłute szaszłykiem, o 50 do 55 minut dłużej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Przełożyć kurczaka na talerz i odstawić na co najmniej 10 minut przed wyrzeźbieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn