Kurczak Z Puszki Po Piwie
Kurczak z puszki po piwie to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap danie główne. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 579 kalorii, 43g białka, oraz 38 g tłuszczu. Na 2,26 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka piwa, przyprawa fajita, dressing i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Smażony kurczak z piwem-piwo dodaje bardzo aromatyczny i ziemski smak do tak wielu rzeczy. Smażony kurczak z piwem jest bajeczny, Kurczak Z Puszki Po Piwie, oraz Wędzony ser i Fondue z piwem-gotowana na wolnym ogniu Bratwurst, Grillowany boczek, pieczarki i chleb żytni.
Instrukcje
Umieść każdego kurczaka w dużej plastikowej torbie na suwak.
Połącz 1 puszkę piwa, włoski sos i przyprawę fajita; polej równomiernie kurczakami. Uszczelnij torby i schłodzić 8 godzin, obracając od czasu do czasu.
Usuń kurczaka z marynaty, odrzucając marynatę.
Otwórz pozostałe 3 puszki piwa.
Umieść każdego kurczaka pionowo na puszce piwa, dopasowując się do jamy. Pociągnij nogi do przodu, aby utworzyć statyw, pozwalając kurczakom stać prosto.
Przygotować gorący ogień, układając węgiel drzewny z jednej strony grilla, pozostawiając drugą stronę pustą. (W przypadku grilli gazowych światło tylko jednej strony.)
Umieść ruszt do jedzenia na grillu.
Umieścić kurczaki pionowo na nieoświetlonej stronie grilla. Grill, przykryty pokrywą grilla, 1 godzina i 20 minut lub do złotego i termometr do mięsa rejestruje 17
Odstawić 10 minut lub aż termometr osiągnie 18
Ostrożnie wyjmij puszki i pokrój kurczaki na ćwiartki.
Marynowany stek: Pomiń 3 puszki piwa. Substytut 3 (2-Funt) steki flank dla kurczaka, i marynować zgodnie z zaleceniami.
Wyjąć stek z marynaty, odrzucając marynatę.
Umieść stek na oświetlonej stronie grilla. Grill, przykryty pokrywą, na średnim ogniu (350-40
około 20 minut lub do pożądanego stopnia doness.
Odstawić na 10 minut przed krojeniem.
Uwaga: Tylko w celach testowych użyliśmy przyprawy Fiesta marki Bolner Extra Fancy Fajita, która jest dostępna w Wal-Mart i większości supermarketów.