Kurczak Z Przyprawami Izraelskimi

Kurczak Z Przyprawami Izraelskimi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka z przyprawami Izraelskimi. Jedna porcja zawiera 907 kalorii, 39g białka, oraz 43g tłuszczu. Na 5,17 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś oliwę z oliwek, cebulę, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Przyprawiony Kurczak z izraelskim kuskusem, Cholent O Niskiej Zawartości Tłuszczu: Israeli Chaminc Israeli Chamin (Koszerne Mięso), oraz Israeli Chicken Sofrito dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do przyprawy rub połączyć paprykę, kminek, oregano, kolendrę, pokruszone płatki czerwonej papryki i sól koszerną w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Umieścić w zamykanym słoiku, przechowywać w chłodnym, suchym miejscu do 6 miesięcy.
3
Umieść kurczaka w płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4
Skropić oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, aby ledwo pokryć mięso. Kurczaka obficie pocierać 4 łyżkami mieszanki przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Odstawić na 10 minut.
6
Grill kurczaka 6 lub 7 minut z każdej strony lub do soków uruchomić jasne.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
7
Pomidory posiekać i połączyć z cebulą i natką pietruszki w płytkiej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Połącz olej, sok z cytryny i przyprawy w małym plastikowym pojemniku z pokrywką. Dressing wstrząsnąć do połączenia i wlać sałatkę. Przyprawić sałatkę z koszerną solą i wrzucić, aby dobrze połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
9
Odstawić 10 minut i służyć.

Składniki

4piersi z kurczaka bez kości, bez skóry (split, 8 sztuk) 1 1/2 do 2 funtówpiersi z kurczaka bez kości, bez skóry (split, 8 sztuk) 1 1/2 do 2 funtów2warzywo (np. szpinak)(1/2 palmy), gruba sól koszerna(1/2 palmy), gruba sól koszerna41 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychCiepły pita lub płaski chleb, do przejściaCiepły pita lub płaski chleb, do przejścia1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(2 garści) listki pietruszki płaskiej, posiekane(2 garści) listki pietruszki płaskiej, posiekane1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane płaskie liście pietruszki (kilka garści)posiekane płaskie liście pietruszki (kilka garści)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(pół pęczka) posiekana świeża mięta(pół pęczka) posiekana świeża mięta3goździkiczosnek mielonyczosnek mielony1warzywo (np. szpinak)kolendra mielonakolendra mielona1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo(1/3 palmy) kolendra mielona(1/3 palmy) kolendra mielona1warzywo (np. szpinak)kminek mielonykminek mielony2Spód: okruszki z herbatników graham(1 1/2 palmy) kminek mielony(1 1/2 palmy) kminek mielony1dojrzała cytryna, soczystadojrzała cytryna, soczysta41 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychSól koszernaSól koszerna41 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychKoszerna sól i pieprzKoszerna sól i pieprz3Spód: okruszki z herbatników graham(3 obroty wokół patelni) oliwa z oliwek extra-virgin(3 obroty wokół patelni) oliwa z oliwek extra-virgin3Spód: okruszki z herbatników graham(kilka glugs) extra-virgin oliwy z oliwek(kilka glugs) extra-virgin oliwy z oliwek41 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychOliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, do skropieniaOliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, do skropienia2pomidory pomarańczowe lub żółtepomidory pomarańczowe lub żółte1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo(1/3 palmy) suszone oregano(1/3 palmy) suszone oregano41 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychPropozycje serwowania: podawać z pomidorowym smakiem i cukinią (przepisy poniżej). Układanie smaków i kurczaka w ciepłej pita to zabawny sposób na połączenie smaków i tekstur 2 przepisówPropozycje serwowania: podawać z pomidorowym smakiem i cukinią (przepisy poniżej). Układanie smaków i kurczaka w ciepłej pita to zabawny sposób na połączenie smaków i tekstur 2 przepisów1warzywo (np. szpinak)pokruszone płatki czerwonej paprykipokruszone płatki czerwonej papryki1warzywo (np. szpinak)pokruszone płatki czerwonej papryki (średnie do gorących na poziomie przypraw)pokruszone płatki czerwonej papryki (średnie do gorących na poziomie przypraw)1małesłodka cebula, cienko pokrojonasłodka cebula, cienko pokrojona2Spód: okruszki z herbatników graham(1 1/2 palmy) słodka papryka(1 1/2 palmy) słodka papryka3smallswinorośl dojrzała lub małe okrągłe czerwone pomidorywinorośl dojrzała lub małe okrągłe czerwone pomidory4smallsdelikatna cukinia, około 1 1/2 funta (spójrz w sekcji organicznej licznika produktów)delikatna cukinia, około 1 1/2 funta (spójrz w sekcji organicznej licznika produktów)
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia44
Magazyn