Kurczak z pomidorami i czosnkiem
Kurczak z pomidorami i czosnkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.48 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 530 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i podnieś masę makaronu, udka kurczaka, pomidory i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać czerwone wino, można śledzić to danie główne z Czerwone Wino Ciasto Czekoladowe # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest solidne. Spróbuj Kurczak Flambéed Z Pomidorami I Czosnkiem, Spaghetti cytrynowo-czosnkowe z kurczakiem i pomidorami, oraz Pieczony kurczak z pomidorkami koktajlowymi i czosnkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni. Solą i pieprzem udka kurczaka.
Ciepła żaroodporna patelnia lub holenderski piekarnik na średnim ogniu.
Dodać oliwę z oliwek i masło. Gdy olej / masło jest gorące, dodać udka kurczaka na patelnię. Za pomocą szczypiec, brązowy ze wszystkich stron, około 2 minut.
Wyjąć kurczaka z patelni.
Wlać wino, zeskrobując dno patelni, aby poluzować wszelkie kawałki. Gotować przez 1 minutę.
Wlać pomidory z sokiem i dodać pastę pomidorową.
Dodaj sól i pieprz do smaku, mieszając, aby połączyć. Doprowadzić sos do wrzenia, a następnie wyłączyć ogień.
Dodaj dużo świeżych ziół, 8 ząbków obranego (ale całego) czosnku i udka kurczaka. Umieść pokrywkę na garnku i gotuj w piekarniku przez 1 godzinę.
Wyjmij garnek z piekarnika i pozostaw go na blacie z pokrywką podczas gotowania makaronu.Ugotuj makaron do al dente,
Odcedzić i dodać do dużej miski.
Zdjąć pokrywkę i sprawdzić SOS. Jeśli jest zbyt cienki, wyjmij kurczaka z garnka i gotuj sos na kuchence kuchennej przez 5 do 10 minut. Sprawdź przyprawy i dostosuj jako needed.To podawać, polać sosem ugotowany makaron, a następnie ułożyć kawałki kurczaka na wierzchu.
Obficie posypać świeżym parmezanem i podawać z chrupiącym francuskim chlebem.Mniam!(Danie można podawać z ryżem lub puree ziemniaczanym!)