Kurczak z pomarańczą i miodem w nerkowcach
Kurczak z pomarańczą i miodem z nerkowców może być właśnie tym bezglutenowym i bezmlecznym przepisem, którego szukałeś. Za 2,72 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 2 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 41 g białka , 17 g tłuszczu i łącznie 841 kalorii. Jest ono dostarczane przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup ryż, oliwę z oliwek, miód i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Ten przepis spodobał się 9 smakoszom i kucharzom. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 80% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak Sałatka z pomarańczą i nerkowcami , Kurczak z nerkowcami w wolnowarze i Kurczak z orzechami nerkowca .
Instrukcje
W zamykanym woreczku foliowym wymieszaj 1/2 szklanki soku pomarańczowego, sok z cytryny, sól i pieprz; dodaj kurczaka. Zamknij woreczek i obróć, aby pokryć sosem; wstaw do lodówki na 4-8 godzin lub na całą noc.
Odcedź i wyrzuć marynatę. Smaż kurczaka na patelni na oleju przez 2-3 minuty z każdej strony, aż się zrumieni.
Wyjmij i trzymaj w cieple. Podsmaż cebulę w wytopionym tłuszczu, aż zmięknie.
Wymieszaj miód, pietruszkę i pozostały sok pomarańczowy na patelni. Doprowadź do wrzenia.
Włóż kurczaka z powrotem do garnka. Zmniejsz ogień, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 8-10 minut lub do momentu, aż sok z kurczaka będzie klarowny.
Wymieszaj mąkę kukurydzianą z wodą do uzyskania gładkiej konsystencji; wlej do sosu. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 1-2 minuty lub do zgęstnienia.