Kurczak z Piquillos

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka z Piquillos. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 4,45 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 74g białka, 67 g tłuszczu, oraz w sumie 1002 kalorie. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka kurczaka, cebula, papryka piquillo, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pimientos Piquillos Rellenos De Bacalao, Queso Manchego con Aceitunas y Piquillos, oraz Pstrąg nakrapiany z nadziewanymi krabami Piquillos, Edamame i winegretem truflowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurczaka natrzeć czosnkiem i 1 łyżką koszernej soli. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej, głębokiej patelni. Zeskrobać czosnek z kawałków kurczaka.
Dodaj kurczaka na patelni w jednej warstwie i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając od czasu do czasu, aż rumiane na całym, o 12 protokół.
Przełożyć kurczaka na talerz.
Dodaj cebulę na patelni i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż bardzo miękkie, o 10 protokół.
Dodaj paprykę piquillo i białe wino i doprowadzić do duszenia, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki.
Powrót kurczaka i wszelkie nagromadzone soki na patelnię. Przykryć częściowo i gotować na małym ogniu, aż kurczak będzie miękki i gotowane przez i sos jest zagęszczony, o 30 protokół.
Kurczaka przełożyć na półmisek, na wierzch polać sosem i podawać.