Kurczak z pieczarkami, Prosciutto i sosem śmietanowym

Kurczak z pieczarkami, Prosciutto i sosem śmietanowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 404 kalorie, 21g białka, oraz 33g tłuszczu. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 1,43 zł za porcję. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka masła, udka z kurczaka, sól i pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. 93 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Prosciutto & Fontina kurczak w sosie cytrynowo-grzybowym, Tetrazzini z kurczaka (makaron z kurczakiem i pieczarkami w sosie śmietanowym), oraz Kurczak z pieczarkami w sosie śmietanowo-winnym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Skropić masło do naczynia żaroodpornego. Kurczaka przyprawiamy solą, pieprzem i 1 łyżką czosnku. Udka kurczaka owinąć w prosciutto i umieścić w naczyniu zapiekanki.
Posypać pieczarki i pozostały czosnek na wierzchu kurczaka.
Piec w rozgrzanym piekarniku, aż soki wyjdą jasne, około 1 godziny.
Wyjąć kurczaka na talerz i przykryć folią aluminiową, aby się ogrzać.
Wlać kapie z zapiekanki do patelni ustawionej na średnim ogniu.
Ubij w winie i śmietanie, i gotować, aż do rozgrzania, o 5 do 7 protokół.
Polać kurczakiem i podawać.