Kurczak z parmezanem z porem i jabłkami
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 314 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką margarynę, sól, parmezan i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest dobre. Spróbuj Pieczony kurczak, jabłka i pory, Saute z kurczaka z jabłkami i porami, oraz Kurczak z porami, jabłkami i suszonymi pomidorami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać dużą patelnię nonstick pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu do gorąca.
Dodaj jabłko, por, i cukier; smażyć 12 minut lub aż rumiane.
Zdjąć z patelni i odstawić.
Połącz ser, mąkę, 1/4 łyżeczki soli i pieprzu w płytkim naczyniu. Dredge kurczaka w mieszaninie sera.
Masło rozgrzać na patelni na średnim ogniu.
Dodaj kurczaka na patelnię; smażyć 4 minuty z każdej strony lub aż kurczak zostanie wykonany.
Wyjmij kurczaka z patelni; utrzymuj ciepło.
Dodaj sok i bulion do patelni, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Doprowadzić do wrzenia; gotować mieszankę bulionu, aż zmniejszy się do 1 1/2 szklanki (około 7 minut).
Dodać śmietanę; zmniejszyć ogień i gotować 5 minut. Wymieszać z przygotowaną mieszanką jabłkową, rozmarynem i 1/4 łyżeczki soli; gotować 2 minuty. Łyżka ryżu na każdym z 4 talerzy; top z kurczaka i sosem.