Kurczak z parmezanem mojej mamy
Kurczak z parmezanem mojej mamy może być głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 469 kalorii, 27g białka, oraz 32G tłuszczu. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka parmezanu, papryka, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 37%. Spróbuj Najlepszy Meat Loaf mojej mamy, Najlepsze babeczki z cukinią mamy, oraz Hiszpański ryż mamy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zmierz sól i pieprz, czosnek w proszku, paprykę, tymianek, parmezan, natkę pietruszki i bułkę tartą w torebce. Kawałki kurczaka wstrząsnąć w torbie, aż dobrze pokryte.
Smażyć lekko na oleju i ułożyć kurczaka na patelni.
Posypać roztopionym masłem lub margaryną.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 45 minut.
Wyjąć z piekarnika i zalać wszystko winem. Przykryć i piec dodatkowe 15 minut.