Kurczak z parmezanem mojej mamy

Kurczak z parmezanem mojej mamy
Kurczak z parmezanem mojej mamy może być głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 469 kalorii, 27g białka, oraz 32G tłuszczu. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka parmezanu, papryka, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 37%. Spróbuj Najlepszy Meat Loaf mojej mamy, Najlepsze babeczki z cukinią mamy, oraz Hiszpański ryż mamy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zmierz sól i pieprz, czosnek w proszku, paprykę, tymianek, parmezan, natkę pietruszki i bułkę tartą w torebce. Kawałki kurczaka wstrząsnąć w torbie, aż dobrze pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Sól I PieprzSól I Pieprz
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
Czosnek W ProszkuCzosnek W Proszku
Bułka TartaBułka Tarta
PaprykaPapryka
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
TymianekTymianek
2
Smażyć lekko na oleju i ułożyć kurczaka na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Posypać roztopionym masłem lub margaryną.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
4
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 45 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Wyjąć z piekarnika i zalać wszystko winem. Przykryć i piec dodatkowe 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn