Kurczak z pancettą i figami
Kurczak z Pancettanem i figami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 45g białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 761 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.53 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz mniej sodu rosół z kurczaka, figi calimyrna, udka z kurczaka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Figi Owinięte Pancettą, Jajko Fettuccine Z Figami, Rozmarynem I Pancettą, oraz Zielone Figi Pieczone Z Pancettą.
Instrukcje
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni nonstick pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i pancetta; smażyć 3 protokół.
Połączyć garam masala, cukier, sól, i pieprz; posypać równomiernie kurczaka.
Dodaj kurczaka na patelnię; gotować na średnim ogniu 4 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Dodaj port i ocet; gotować 30 sekund, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Dodać mieszankę cebuli i bulion; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 10 minut.
Dodaj figi; przykryć i gotować na wolnym ogniu 8 minut lub aż kurczak jest gotowy. Wymieszać natkę pietruszki i posiekany tymianek.
W razie potrzeby udekoruj gałązkami tymianku.