Kurczak z orzechami pekan i sosem z sera pleśniowego

Kurczak pekan z sosem z sera pleśniowego może być dobrym przepisem na poszerzenie zestawu przepisów na danie główne. Z tego przepisu składają się 4 porcje zawierające 688 kalorii, 37 g białka i 55 g tłuszczu każda. Za 2,63 USD za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką ser, brązowy cukier, rozmaryn i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 53% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak Faszerowany kurczak w serze pleśniowym i sosie pekan, Grillowane skrzydełka z kurczaka z pikantnym ostrym sosem Chipotle i sosem serowo-jogurtowym z pleśnią oraz Kurczak nadziewany serem pleśniowym z sosem bawolym.
Instrukcje
Posyp kurczaka solą i pieprzem. W płytkiej misce połącz mąkę i rozmaryn; w osobnej, płytkiej misce wymieszaj masło i brązowy cukier.
Umieść orzechy pekan w innej płytkiej misce. Obtocz kurczaka w mieszance mąki, następnie zanurz w mieszance masła i posyp orzechami pekan.
Przełożyć na natłuszczoną blachę do pieczenia.
Piec w temperaturze 375° przez 20-25 minut lub do momentu, aż termometr wskaże 170°.
W międzyczasie w małym rondlu umieść śmietanę. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 8-10 minut lub do momentu zgęstnienia. Wymieszaj ser, cebulę, sól i pieprz.