Kurczak z octem balsamicznym z papryką migdałową
Kurczak z octem balsamicznym z papryką migdałową wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 253 kalorie, 8G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz rodzynki, cukier, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Kurczak i papryka z octem balsamicznym, Pieczona papryka wiśniowa z octem balsamicznym, oraz Kurczak z octem balsamicznym i sosem Worcestershire dla podobnych receptur.
Instrukcje
Paprykę pokroić w paski 2 x 2 1/2 cala.
Rozgrzać 2 łyżeczki oliwy z oliwek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj paprykę; smażyć 8 protokół.
Dodać rodzynki; podsmażyć 1 minutę.
Dodaj 1/4 szklanki octu, cukru, soli i czarnego pieprzu; gotować 1 minutę.
Zdjąć z ognia; wymieszać migdały. Odstawić i ogrzać.
Umieść każdy kawałek kurczaka między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; spłaszczyć do grubości 1/4 cala za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta.
Połączyć bułkę tartą i ser w płytkim naczyniu.
Umieść mąkę w płytkim naczyniu; każdy kawałek kurczaka zagrzebać w mące i zanurzyć w białkach. Dredge kurczaka w mieszaninie bułki tartej.
Rozgrzać 2 łyżeczki oliwy z oliwek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kurczaka, i gotować przez 3 protokół z każdej strony lub aż gotowe.
Na półmisku umieścić mieszankę kurczaka i papryki; odstawić i ogrzać.
Dodaj 2 łyżki octu i wody do patelni; wymieszać drewnianą łyżką, aby poluzować rumiane kawałki. Mieszanka łyżka na kurczaka i papryki mieszaniny.