Kurczak z mozzarellą i parmezanem
Mozzarella Parmesan Chicken to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 32 g białka , 9 g tłuszczu i łącznie 244 kalorie . Za 1,71 USD za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 8 osób. 313 osób uznało ten przepis za pyszny i sycący. Ten przepis z Allrecipes wymaga zagęszczonej zupy kremowej z grzybów, cebuli, połówek piersi kurczaka i oregano. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 73% , to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Chicken Spinach Mozzarella , Artisan Garlic Bread With Mozzarella i Avocado Tomato & Mozzarella Panini .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita).
Umieść piersi kurczaka w naczyniu do pieczenia o wymiarach 9x13 cali, w jednej warstwie. Przykryj zupą selerową i piecz bez przykrycia w nagrzanym piekarniku przez 40 minut. Obróć kawałki kurczaka i piecz przez kolejne 30 minut, aż się zrumienią.
Wymieszaj zupę grzybową, wodę, cebulę, czosnek i oregano.
Wlać mieszankę na kurczaka. Na wierzchu ułożyć plasterki sera mozzarella, wciskając ser w sos.
Posyp startym parmezanem i piecz w nagrzanym piekarniku przez kolejne 20 minut, aż danie będzie bulgotać i nabierze złotego koloru.