Kurczak z mozzarellą i parmezanem

Kurczak z mozzarellą i parmezanem
Mozzarella Parmesan Chicken to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 32 g białka , 9 g tłuszczu i łącznie 244 kalorie . Za 1,71 USD za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 8 osób. 313 osób uznało ten przepis za pyszny i sycący. Ten przepis z Allrecipes wymaga zagęszczonej zupy kremowej z grzybów, cebuli, połówek piersi kurczaka i oregano. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 73% , to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Chicken Spinach Mozzarella , Artisan Garlic Bread With Mozzarella i Avocado Tomato & Mozzarella Panini .

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Grubo Posiekanych świeżych Liści Pietruszki Włoskiej1 łyżka Grubo Posiekanych świeżych Liści Pietruszki Włoskiej
2
Umieść piersi kurczaka w naczyniu do pieczenia o wymiarach 9x13 cali, w jednej warstwie. Przykryj zupą selerową i piecz bez przykrycia w nagrzanym piekarniku przez 40 minut. Obróć kawałki kurczaka i piecz przez kolejne 30 minut, aż się zrumienią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tarty Dojrzewający Ser ManchegoTarty Dojrzewający Ser Manchego
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
(wystarczająca Ilość Porcji Zupy)(wystarczająca Ilość Porcji Zupy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Bezpestkowych Owoców Jeżyny Do Smarowania1 Szklanka Bezpestkowych Owoców Jeżyny Do Smarowania
1 łyżka Grubo Posiekanych świeżych Liści Pietruszki Włoskiej1 łyżka Grubo Posiekanych świeżych Liści Pietruszki Włoskiej
3
Wyjąć z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Grubo Posiekanych świeżych Liści Pietruszki Włoskiej1 łyżka Grubo Posiekanych świeżych Liści Pietruszki Włoskiej
4
Wymieszaj zupę grzybową, wodę, cebulę, czosnek i oregano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zupa GrzybowaZupa Grzybowa
Pokrojona Słodka żółta PaprykaPokrojona Słodka żółta Papryka
Olej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim TłuszczuOlej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim Tłuszczu
1-1/2 Szklanki Gotowej Musztardy1-1/2 Szklanki Gotowej Musztardy
Woskowe Ziemniaki Pokrojone W Kostkę O Wymiarach 1/4 CalaWoskowe Ziemniaki Pokrojone W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
5
Wlać mieszankę na kurczaka. Na wierzchu ułożyć plasterki sera mozzarella, wciskając ser w sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, OdsączonychPuszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, Odsączonych
20 Puszek (każda) Kawałków Ananasa, Odsączonych20 Puszek (każda) Kawałków Ananasa, Odsączonych
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
1 Słoik (8-1/2 Uncji) Suszonych Na Słońcu Pomidorów W Oleju, Nieodsączonych1 Słoik (8-1/2 Uncji) Suszonych Na Słońcu Pomidorów W Oleju, Nieodsączonych
6
Posyp startym parmezanem i piecz w nagrzanym piekarniku przez kolejne 20 minut, aż danie będzie bulgotać i nabierze złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty ParmezanStarty Parmezan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Grubo Posiekanych świeżych Liści Pietruszki Włoskiej1 łyżka Grubo Posiekanych świeżych Liści Pietruszki Włoskiej
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia11
Magazyn