Kurczak z miękkim serem i bazylią
Kurczak z miękkim serem i bazylią to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 537 kalorii, 43g białka, oraz 39g tłuszczu każdy. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Ten przepis z BBC Good Food wymaga kurczaka, ricotty, parmezanu i liści bazylii. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%, co jest solidne. Spróbuj Kurczak Spatchcocked, Kurczak Spatchcocked, oraz Pieczony Kurczak Spatchcocked dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dużym, ciężkim nożem lub solidnymi nożyczkami kuchennymi wytnij po obu stronach kręgosłupa 1 kurczaka. Otwórz kurczaka i naciśnij, aby spłaszczyć rękami. Rozluźnij skórę piersi i nóg. Powtórz z drugim kurczakiem.
Wymieszaj ricottę, parmezan, bazylię, skórkę z cytryny i trochę przypraw. Łyżka farszu między skórą a mięsem kurcząt, rozprowadzając go jak najbardziej równomiernie na piersi i kończynach nóg. Złóż skórę z powrotem na farsz i użyj rąk, aby nadal wygładzać farsz na piersi i na szczytach nóg.
Kury doprawiamy na całej długości, następnie posypujemy sokiem z cytryny i oliwą z oliwek i wcieramy w skórę. Wciśnij dwa duże metalowe szaszłyki do każdego kurczaka w kształcie krzyża przez nogi, aby utrzymać je płaskie i ułatwić obracanie.
Gotować, od strony skórki w dół, przez 20-25 minut na umiarkowanym ogniu, następnie odwrócić i gotować przez kolejne 20-25 minut. Sprawdź, czy są gotowane, przekłuwając najgrubszą część nogi. Jeśli soki biegną jasne kurczak jest gotowane. Jeśli nie, nadal gotować przez kolejne 10 minut i ponownie przetestować.
Przenieść kurczaki na dużą deskę i pokroić na porcje, aby służyć.