Kurczak Z Marrakeszu
Kurczak z Marrakeszu zajmuje około 45 minut od początku do końca. Za $2.12 za porcję, ten przepis okładki 23% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 288 kalorii, 34g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. 2 osoby uznały ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Udaj się do sklepu i podnieś pietruszkę z płaskimi liśćmi, wywar z kurczaka, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 64%. Spróbuj Kurczak Wolnowarowy Marrakesz, Kurczak Wolnowarowy Marrakesz, oraz Kurczak Wolnowarowy Marrakesz dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
W holenderskim piekarniku na średnim ogniu dodaj 1 łyżkę oliwy z oliwek i 1 łyżkę masła. Pokrój piersi z kurczaka na przetarcia około 4 na pierś.
Dodaj paski kurczaka do pasty z Marrakeszu, aby równomiernie pokryć. Po pokryciu pasków umieść paski w holenderskim piekarniku do zrumienienia; około 1 minuty z każdej strony.
Dodaj bulion z kurczaka na patelnię wraz z cebulą.
Połóż gałązki pietruszki na kurczaku, aby uzyskać smak. Przykryj i wstaw do piekarnika na 20 do 25 minut.
Wyjmij patelnię z piekarnika i zmniejsz temperaturę piekarnika do 200 stopni F.
Wyrzuć gałązki pietruszki.
Przenieś kurczaka do naczynia żaroodpornego i wróć do piekarnika, aby się ogrzał. Zagotuj zarezerwowany sos w holenderskim piekarniku na kuchence i dodaj sok z cytryny i miąższ konserwowanej cytryny.
Dodaj karczochy i gotuj na wolnym ogniu przez około 5 minut. Gdy karczochy będą miękkie, wyłącz ogień i dodaj skórkę z cytryny.
Wyjmij kurczaka z piekarnika, ułóż na półmisku i otocz sercami karczochów. Łyżka sosu na danie i udekorować posiekaną natką pietruszki.