Kurczak z mandarynką, miodem i polewą Chipotle

Kurczak z mandarynką, miodem i glazurą Chipotle może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 4,02 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 919 kalorii, 61g białka, oraz 55 g tłuszczu. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 52 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz tymianek, sok mandarynkowy, imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Czerwone skrzydełka z kurczaka Chile z Chipotle miodowym polewą, Pieczone skrzydełka z kurczaka z miodową glazurą Chipotle, oraz Tangerine Angel Food Cake z mandarynkową glazurą.
Instrukcje
Gotować sok, miód, i sos sojowy w ciężkim średnim rondlu, aż zredukowane do 2/3 szklanki, o 20 protokół.
Wymieszać w startej skórce i chipotle chiles.
Ubić pierwsze 9 składników w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali, aby wymieszać.
Dodać kurczaka; obrócić do marynaty. Przykryć; schłodzić co najmniej 2 godziny i do 1 dnia, obracając od czasu do czasu.
Spray grill rack z nonstick spray i przygotować grill (średnio-niskie ciepło).
Wyjąć kurczaka z marynaty; wyrzucić marynatę.
Kurczaka posypać lekko solą. Grill kurczaka aż gotowane przez, obracając i przestawiania od czasu do czasu nawet gotowania, o 20 protokół.
Kurczaka posmaruj glazurą; grilluj 2 minuty dłużej z każdej strony.
Przełożyć kurczaka na talerz.
Podawać, przechodząc Pozostałe glazury oddzielnie.
* Chipotle chiles to suszone, wędzone jalapeños w puszkach w pikantnym sosie pomidorowym, który jest czasami nazywany adobo. Są one dostępne w niektórych supermarketach, sklepach specjalistycznych żywności i rynkach łacińskich.