Kurczak Z Lukrem Morelowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj kurczaka z morelami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 422 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.51 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 91 godzina. Udaj się do sklepu i odbierz ocet z czerwonego wina, pałeczki z kurczaka, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Kurczak Glazurowany Morelowo, Morelowy glazurowany kurczak dla dwojga, oraz Kurczak z lukrem morelowym.
Instrukcje
Gotować szalotki i imbir w oleju w małym ciężkim rondlu na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną i złocisty, o 5 protokół. Wymieszać z octem i gotować, aż zmniejszy się o około połowę, o 2 protokół.
Dodaj sos sojowy, konfitury, i 1/4 łyżeczki każda z soli i pieprzu i gotować na wolnym ogniu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, 15 protokół.
Przecier w blenderze do uzyskania gładkości (należy zachować ostrożność podczas mieszania gorących płynów), następnie schłodzić do temperatury pokojowej.
Kurczaka podzielić na 2 duże torebki i zalać marynatą. Uszczelnij worki, wyciskając nadmiar powietrza i marynuj, schłodzone, obracając worek od czasu do czasu, co najmniej 8 godzin.
Rozgrzej piekarnik do 218° z półką w środku.
Linia 17-na 12-calowy płytkiej ciężkiej patelni do pieczenia z 2 lekko nakładających się arkuszy folii, a następnie lekko folii olejowej. Układamy kurczaka (z marynatą) w 1 warstwie na patelni. Pieczony kurczak, obracając raz, aż do głębokiego brązu, gotowane przez, i szkliwione, łącznie około 40 minut.
* Kurczak może być marynowany do 24 godzin.* Ugotowany kurczak Można przechowywać w ciepłym, luźno pokrytym folią, w piekarniku o temperaturze 121° (w dolnej trzeciej części piekarnika, jeśli w tym samym czasie co latkes; przepis następuje).