Kurczak Z Limonką Pieczony W Piwie

Kurczak Z Limonką Pieczony W Piwie
Piwo pieczone limonką kurczak wymaga z grubsza 2 godziny i 15 minut od początku do końca. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 335 kalorii. Ten przepis służy 6. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się jako danie główne. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Ojca. Jeśli masz kurczaka, mielony pieprz, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 34%, to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Pikantne Piwo Duszone Limonki Kurczak Enchiladas, Piwo i limonka marynowany kurczak w miseczkach Tortilla z salsą Mango, oraz Smażony kurczak z piwem-piwo dodaje bardzo aromatyczny i ziemski smak do tak wielu rzeczy. Smażony kurczak z piwem jest bajeczny.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Kurczaka doprawić do środka i na zewnątrz solą i pieprzem. Wyciśnij sok z limonki na całym kurczaku, a następnie umieść połówki w jamie kurczaka. Ustaw pół pełną puszkę piwa na środku patelni do pieczenia lub naczynia do pieczenia i umieść kurczaka w pozycji pionowej z piwem włożonym do jamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cały KurczakCały Kurczak
SokSok
PiwoPiwo
WapnoWapno
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Wlać wodę na dno patelni. Przykryć kurczaka folią aluminiową, i umieścić patelnię i wszystko do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
4
Kurczaka piecz przez około 1,5 godziny w rozgrzanym piekarniku, usuwając folię w ciągu ostatnich 20 minut. Baste od czasu do czasu z kroplami. Po zakończeniu temperatura wewnętrzna kurczaka powinna wynosić 180 stopni F (80 stopni C), gdy jest przyjmowana w najbardziej mięsnej części uda.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
5
Odstawić kurczaka na około 10 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Magazyn