Kurczak z koniakiem JL
JL's Cognac Chicken to przepis bezglutenowy z 1 porcją. Jedna porcja zawiera 1304 kalorii , 34 g białka i 96 g tłuszczu . Za 6,4 dolara za porcję ten przepis pokrywa 26% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 45 minut . Niewielu osobom naprawdę podobał się ten napój. Ten przepis z Allrecipes wymaga czosnku w proszku, pieczarek, rozmarynu i pieczarek. Z wynikiem spoonacular wynoszącym 0% , to danie można ulepszyć. Podobne przepisy obejmują Spiced Chicken With Risotto, Wild Mushroom Cognac Cream, and Pan-Seared Ramps , Filet Mignan With Cognac Sauce i Crockpot Cashew Chicken .
Instrukcje
Pokrój pierś kurczaka w paski o grubości 1 cala. Dopraw czosnkiem w proszku, czarnym pieprzem, rozmarynem i przyprawioną solą. Na małej patelni zrumień paski kurczaka na gorącym oleju.
Wyjmij z patelni i odstaw.
Dodaj grzyby do patelni i smaż przez 3 do 4 minut na średnio wysokim ogniu. Gdy grzyby będą lekko zrumienione, dodaj śmietanę kremówkę i koniak, CIĄGLE MIESZAJĄC, aby śmietana się nie zważyła.
Redukuj sos do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Dodaj paski kurczaka do patelni, mieszając, aby pokryły się sosem. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 3 do 4 minut lub do momentu, aż kurczak będzie ugotowany i nie będzie już różowy w środku.