Kurczak z kluskami śliskimi
Kurczak z kluskami Slippery Dumplings może być daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis bez nabiału jest przeznaczony dla 8 osób i kosztuje 1,23 USD za porcję . Jedna porcja tego dania zawiera około 31 g białka , 21 g tłuszczu i łącznie 485 kalorii . Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 50 minut . 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i sycący. Ten przepis z Taste of Home wymaga soli, marchewki, cebuli i pietruszki. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 68% , co jest dobrym wynikiem. Podobne przepisy to Kurczak i kluski w wolnowarze , Kurczak i kluski w wolnowarze i Łatwy domowy kurczak i kluski od podstaw .
Instrukcje
Umieść kurczaka, seler i cebulę w holenderskim piekarniku. Zalej wodą; doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż kurczak będzie miękki.
Wyjmij kurczaka i trzymaj w cieple. Zdejmij tłuszcz z soków z patelni; dodaj wody do miarki 3 qt. Odłóż 1-1/2 szklanki na pierogi; ostudź. Wlej pozostały bulion z powrotem do holenderskiego piekarnika; dodaj marchewki i bulion.
Aby przygotować pierogi, wymieszaj mąkę, sól (jeśli chcesz) i proszek do pieczenia.
Dodaj tyle odłożonego bulionu, aby powstało sztywne ciasto. Podziel ciasto na trzy części; przykryj i odstaw na 10-15 minut.
W międzyczasie doprowadź bulion do wrzenia.
Rozwałkuj każdą porcję ciasta na grubość 1/8 cala; pokrój na kwadraty o wymiarach 2 cali. Wrzucaj po jednym do gotującego się bulionu. Przykryj i gotuj przez 5-7 minut, mieszając od czasu do czasu.
Podawać natychmiast z kurczakiem.
Jeśli chcesz, posyp natką pietruszki.