Kurczak z karczochami i oliwkami
Kurczak z karczochami i oliwkami to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 380 kalorii, 38g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Na $2.98 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz bulion z kurczaka o mniejszej zawartości sodu, oliwę z oliwek, natkę pietruszki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kurczak z karczochami i oliwkami, Duszony kurczak z karczochami i oliwkami, oraz Marokański Kurczak Z Zielonymi Oliwkami I Karczochami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Kurczaka posypać solą i pieprzem.
Dodać kurczaka na patelnię; gotować 5 minut z każdej strony.
Wyjmij kurczaka z patelni; utrzymuj ciepło.
Połącz wino, bulion, skrobię kukurydzianą i musztardę.
Dodaj do patelni, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Doprowadzić do wrzenia; gotować 1 minutę. Wymieszać oliwki i karczochy; gotować 1 minutę. Łyżka sosu na kurczaka; posypać natką pietruszki.