Kurczak z karczochami i kozim serem
Need a danie główne bezglutenowe? Kurczak z karczochami i kozim serem może być świetnym przepisem, aby spróbować. Na 3,17 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 422 kalorie, 35g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Allrecipes ma 33 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz kozi ser, bulion z kurczaka, mielony pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Piersi z kurczaka nadziewane karczochami, cytryną i kozim serem, Sałatka z kurczaka z pszennymi jagodami z karczochami, szparagami i kremowym kozim serem, oraz Sałatka Cavatelli z karczochami i kozim serem.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu i gotować połówki piersi kurczaka, aż rumiane z obu stron, 5 do 8 minut na stronę.
Wlać wywar z kurczaka, karczochy, cebulę perłową, tymianek, sól i czarny pieprz i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż czas jest zmniejszona i cebula i karczochy są miękkie, o 45 protokół; włączyć piersi z kurczaka na patelni po 20 protokół.
Umieść kawałek sera koziego na każdej piersi kurczaka; patelnia przykryć i niech topi się kozi ser.
Piersi z kurczaka ułożyć na półmisku. Łyżka o 3 łyżki płynu z patelni do małej miski i ubić w skrobi kukurydzianej, aż gładka; mieszanie mieszanki skrobi kukurydzianej na patelni i gotować, aż sos zgęstnieje, o 1 minutę.
Podawać sos do patelni z piersiami kurczaka.