Kurczak z kapustą i Freekeh-Pilaf z soczewicy

Kurczak z kapustą i Freekeh-Pilaf z soczewicy
Kurczak z kapustą i Freekeh-soczewica Pilaf jest bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 46g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 500 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.51 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz jarmuż, oliwę z oliwek, rodzynki hunza i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać rodzynki, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding ryżowy z rodzynkami i cynamonem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kurczak z kapustą i Freekeh-Pilaf z soczewicy, Marokański Freekeh Pilaf, oraz Burghul & Freekeh Pilaf dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać kminek w małej suszarce na średnim ogniu do tosty, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KminekKminek
2
Zdjąć z ognia; dodać czosnek i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
3
Odstawić na 30 sekund.
4
Przełożyć do blendera, dodać olej i kolejne 3 składniki. Purée. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Rozgrzać 2 łyżki oleju wdużej ciężkiej patelni nonstick na średnim ogniu. Kurczaka doprawić solą. Pracując w 2 partiach i dodając 1 łyżkę oleju między porcjami, gotuj kurczaka w pojedynczych warstwach, aż obróci się z obu stron i po prostu gotuj przez 2-3 minuty na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Przenieś Toa talerz i namiot z folią, aby utrzymać ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Zdjąć patelnię z ognia; dodać 1/4 szklanki wody.Wymieszać, skrobanie rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Whisk in1 / 4 szklanki vinaigrette. Zeskrobać sos do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Roztopić masło z 1 łyżką oleju w tej samej patelniprzez średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Dodaj czosnek i cookuntil dopiero zaczynają brązowy, 1-2 protokół.Odrzuć czosnek. Pracując w 3 partiach i dodając więcej oleju w razie potrzeby, dodaj kapustę i wrzuć, aż zwiędnie, 1-2 minutsper partia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
JarmużJarmuż
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
7
Przełożyć do dużej miski. Sezonowo z solą. Przykryj, aby się ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Dodaj freekeh i soczewicy do tej samej patelni.Zwiększyć ciepło; mieszać, aż będzie ciepłe, 2-3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
FreekehFreekeh
SoczewicaSoczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Łyżka pilaw na talerze. Wierzch z kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
10
Soki ubić z talerza z kurczakiem w sosie; skropić kurczakiem i pilawem. Top with kale.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
JarmużJarmuż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
11
550 kalorii, 29 g tłuszczu, 28 g węglowodanów
12
Bon Appétit
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia89
Magazyn