Kurczak z kapustą i grzybami

Kurczak z kapustą i grzybami
Kurczak z kapustą i grzybami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 451 kalorii, 47g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 3,18 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka bekonu, sok z cytryny, sól i pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%, co jest dobre. Podobne przepisy to Dziki Ryż, Kasztany Grzyby I Jarmuż, Kurczak z grzybami, oraz Kremowy kurczak i grzyby.

Instrukcje

1
Jarmuż blanszować w dużym garnku z osoloną wodą, aż utykają, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
JarmużJarmuż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dobrze spuścić, naciskając, aby wydobyć nadmiar wody. W małej misce, wymieszać mąkę i masło, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Rozgrzać 1 łyżeczkę oleju na dużej patelni niereaktywnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodaj boczek i smażyć na dużym ogniu, aż rumiane i chrupiące, o 4 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć boczek na ręczniki papierowe, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
5
Wytopiony tłuszcz wlać do małej miseczki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Ciepła 1 łyżeczka oleju i 1 łyżeczka zarezerwowanego tłuszczu boczku na patelni. Oddziel oferty od piersi kurczaka. Kurczaka doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Margherita® CapicolaMargherita® Capicola
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Starta Słodka Cebula (lub Drobno, Drobno Posiekana)Starta Słodka Cebula (lub Drobno, Drobno Posiekana)
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Dodaj piersi na patelni i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż brązowy i chrupiący na dole, o 4 protokół. Skręcić i gotować z drugiej strony, aż lekko rumiane, o 3 protokół. Brązowy kurczaka przetarć w innej łyżeczce oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starta Słodka Cebula (lub Drobno, Drobno Posiekana)Starta Słodka Cebula (lub Drobno, Drobno Posiekana)
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Kurczaka przełożyć na talerz i przykryć luźno folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
9
Ciepła 1 łyżeczka oleju i 1 łyżeczka tłuszczu boczku na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Dodać grzyby, szalotki i 2 łyżki wody, doprawić solą i pieprzem i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zmiękną i rumiane, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
11
Przełożyć do miski i ogrzać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
12
Wlać wino na patelnię i gotować na dużym ogniu, skrobanie dno patelni poluzować wszelkie rumiane kawałki, aż zredukowane do kilku łyżek.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Dodać wywar z kurczaka i gotować, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
14
Ubić pastę z mąki i gotować, aż sos zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
15
Dodać grzyby i gotować aż do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
16
Przelej do małej miski i wymieszaj z nagromadzonymi sokami z kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
17
Wytrzyj patelnię i przywróć ją do wysokiej temperatury.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
18
Dodaj pozostałą 1 łyżeczkę oleju i jeszcze 1 łyżeczkę tłuszczu z boczku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
Cienki-Cienki-
19
Dodaj jarmuż, doprawić solą i pieprzem i smażyć, aż tylko zacznie brązowieć, o 3 protokół. Wymieszaj zarezerwowany boczek i sok z cytryny. Ułóż jarmuż na 4 talerzach obiadowych. Top z piersi kurczaka i sosem grzybowym i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Margherita® CapicolaMargherita® Capicola
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
JarmużJarmuż
1
Pieczone lub puree ziemniaczane.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
2
Rekomendacja wina: kluczem do udanego meczu wina jest zrównoważenie smaków wędzonego boczku, jarmużu i grzybów. Sugerują jasnoczerwony z pewną dojrzałą owocowością, aby odtworzyć ostrość zieleni i mięsa. Pinot Noir z Zachodniego Wybrzeża, taki jak Erath Willamette Valley z Oregonu z 1993 lub Sanford Santa Barbara z Kalifornii z 1993, byłby doskonałym wyborem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
ZieloniZieloni
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
JarmużJarmuż
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia73
Magazyn