Kurczak z grzybami Portobello i karczochami
Kurczak z grzybami Portobello i karczochami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 376 kalorii, 27g białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 3,66 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz grzyby portobello, mąkę, brandy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 50%. Podobne przepisy to Kurczak Z Karczochami I Pieczarkami, Kurczak z pieczarkami i karczochami, oraz Kremowy Kurczak z pieczarkami i karczochami.
Instrukcje
Lekko Funt piersi kurczaka do nawet grubości. Kurczaka dusić z mąką, dodać sól i pieprz do smaku.
Na ciężkiej patelni podgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek na średnim ogniu.
Umieść kurczaka na patelni, brązowy z obu stron, i gotować przez; to zajmie około 8 do 10 minut.
Zdjąć z patelni i odstawić.
Dodać pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek i podsmażyć cebulę i grzyby na średnim ogniu przez 3 do 5 minut.
Dodaj bulion wołowy, sok z cytryny, estragon i karczochy na patelnię: podgrzewaj przez 2 do 3 minut, delikatnie mieszając. Wymieszaj brandy i gotuj na wolnym ogniu przez dodatkowe 2 do 3 minut. Odstawić kurczaka na patelnię i podgrzać.