Kurczak z grilla Monterey
Monterey Barbecued Chicken to danie główne dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 34 g białka , 24 g tłuszczu i łącznie 432 kalorie . Za 1,91 USD za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga pasków boczku, pomidora, połówek piersi kurczaka i sera cheddar. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 25 minut . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 58% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Cod Monterey , Barbecued Beer Can Chicken i Adobo, Garlic Barbecued Shrimp .
Instrukcje
Pokrój paski boczku na pół w poprzek. Na dużej patelni smaż boczek na średnim ogniu, aż będzie ugotowany, ale nie chrupiący.
Przenieść na papierowe ręczniki w celu odsączenia.
Odcedź tłuszcz z patelni; smaż kurczaka na maśle na średnim ogniu przez 5–6 minut z każdej strony lub do momentu, aż termometr wskaże 170°.
Na wierzch każdej piersi kurczaka nałóż sos barbecue, zieloną cebulkę, pomidora i dwa odłożone kawałki boczku; posyp serem. Przykryj i gotuj przez 5 minut lub do momentu roztopienia się sera.