Kurczak Z Grilla
Kurczak z grilla wymaga ok. 7 godzin i 15 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 106g białka, 112g tłuszczu, oraz w sumie 1467 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 4,18 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pieprzu, olej arachidowy, ocet jabłkowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć ocet cydr można śledzić to danie główne z Ciasto Z Octem jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 7 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Kurczak Z Grilla, Kurczak Z Grilla, oraz Kurczak Z Grilla dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Połówki kurczaka umieścić w bardzo dużej misce lub głębokim garnku i przykryć wodą.
Posypać 3 łyżki soli w wodzie, przykryć i schłodzić kurczaki na 6 godzin lub na noc.
Do sosu BBQ: w rondlu, wymieszać ocet, pozostała łyżka soli, olej z orzeszków ziemnych, ostry sos, czarny pieprz,1/4 szklanki wody i cayenne. Doprowadzić tę mieszaninę do wrzenia, dobrze wymieszać i usunąć z ognia.
Kurczaka odcedzić, osuszyć i połówki ułożyć na grillu, skórkę do góry. Podlewamy sosem i gotujemy 30 minut. Obrócić skórkę kurcząt w dół i zalać wierzch sosem. Kontynuuj grillowanie kurczaków przez dodatkowe 30 minut, obracając i fastrygując kurczaka co 10 minut. Sprawdź doness przez przekręcenie pałki; powinien poruszać się łatwo.
Uwaga Cooka: jeśli nie możesz znaleźć małych kurczaków, użyj większych (od 3 do 3,5 funta) i ćwiartuj je.