Kurczak z granatem-Sake gotowane rodzynki

Kurczak z granatem-Sake gotowane rodzynki jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 304 kalorie, 37g białka, oraz 5G tłuszczu. Na 2,17 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 21 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka granatu-sok z wiśni, mielony pieprz, rodzynki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać rodzynki, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding ryżowy z rodzynkami i cynamonem jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sake-gotowany łosoś z suszoną zielenią i szalotką Vinaigrette, Migdałowa owsianka śniadaniowa Arborio z "sake Citrus" gotowane figi, oraz Sałatka z komosy ryżowej z fetą, pestkami granatu i rodzynkami.
Instrukcje
Posyp obie strony kurczaka solą i czerwonym pieprzem, pocierając, aby równomiernie rozprowadzić przyprawy. Kurczak w sprayu do gotowania.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Zalać patelnię sprayem do gotowania; dodać kurczaka. Gotować 4 protokół z każdej strony lub aż rumiane; dodać 1/2 szklanki sake, sok, i rodzynki. Przykryć i gotować 6 protokół lub aż kurczak jest gotowy. Odkryć i przenieść kurczaka do poszczególnych talerzy. Gotować mieszankę rodzynek, stale mieszając, 2 do 3 minut lub aż płyn prawie wyparuje.
Zdjąć patelnię z ognia; wymieszać w 1 łyżce sake. Łyżka sosu rodzynkowego równomiernie na kurczaku.