Kurczak Z Estragonem Wermutowym
Kurczak z estragonem wermutu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 230 kalorii, 26g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 2,13 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz wermut, połówki piersi kurczaka, pieprz cytrynowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Homary z estragonowym sosem Wermutowym, Kurczak Z Wermutem, oraz Kurczak Wermut.
Instrukcje
Połówki piersi kurczaka obficie posypać pieprzem cytrynowym.
Umieść kurczaka, wermut, 3 łyżki oliwy z oliwek i estragon w dużej plastikowej torebce zamykanej.
Umieść w lodówce do marynowania przez co najmniej 6 godzin lub na noc.
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Brązowe piersi z kurczaka po obu stronach w gorącym oleju.
Wlać 1/2 szklanki marynaty do patelni, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez około 20 protokół, lub aż kurczak nie jest już różowy.