Kurczak z estragonem i migdałami

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj estragonu i kurczaka migdałowego. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 288 kalorii, 26g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Ten przepis z BBC Good Food wymaga piersi z kurczaka, zmielonych migdałów, estragonu i pietruszki. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Fasola Szparagowo-Migdałowa, Pomarańczowo-Estragonowa pierś kaczki z zieloną sałatką i ryżem Szparagowo-migdałowym, oraz Tartaletki o Smaku estragonu z dziką jagodą, olejek migdałowy Słodka Skórka.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do wentylatora 180C / 200C / Gaz
Każdą pierś kurczaka osuszyć papierem kuchennym. Zrób trzy wzdłużne rozcięcia w górnej części każdej piersi, przecinając połowę mięsa.
Masło zmiksować z ziołami na gładką masę, następnie zmiksować migdały i szczyptę soli. Podzielić na 4 równe części i rozprowadzić jedną porcję w szczelinach w każdej piersi. Delikatnie przyciśnij mięso, aby zreformować kształt.
Zawiń prosciutto dobrze wokół każdej piersi, nakładając się na końce (nie powinieneś potrzebować drinków koktajlowych, aby je zabezpieczyć).
Połóż paczki w naoliwionym naczyniu żaroodpornym i przykryj luźno kawałkiem papieru lub folii odpornej na tłuszcz z masłem. (Piersi kurczaka można tak trzymać w lodówce przez 2-8 godzin, ale pozostawić do temperatury pokojowej przez około 30 minut przed gotowaniem.)
Piecz kurczaka przez 20 minut, usuwając papier maślany lub folię przez ostatnie 5 minut.
Wyjmij naczynie z piekarnika i pozostaw kurczaka do ostygnięcia przez 5 minut, następnie przenieś na poszczególne talerze i łyżkę nad roztopionym masłem, które zebrało się na dnie naczynia. Roztrzepać z dodatkiem estragonu i świeżo zmielonego pieprzu.