Kurczak z estragonem, czosnkiem i oliwkami
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i pierwotne przepisy do repertuaru, Kurczak z estragonem, czosnkiem i oliwkami może być przepis, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 4. To danie główne ma 507 kalorii, 53g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Na $3.95 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food wymaga wina, Gałki masła, liści estragonu i skórki z cytryny. 64 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kurczak z estragonem i szybko pieczonym czosnkiem, Kurczak z czosnkiem i oliwkami, oraz Kurczak Z Czosnkiem I Oliwkami.
Instrukcje
Doprawić kurczaka dużą ilością zmielonego czarnego pieprzu i soli, jeśli chcesz.
Rozgrzać masło na patelni i brąz kurczaka na średnim ogniu.
Wyjąć kurczaka z patelni, następnie dodać boczek z czosnkiem i gotować delikatnie przez około 2 min, aż będzie złoty. Podgrzać, dodać skórkę z cytryny i białe wino, następnie dusić szybko przez kilka minut.
Zmniejszyć ogień, dodać bulion, oliwki i połowę estragonu. Ponownie kurczaka na patelnię i gotować delikatnie przez około 30 minut, aż kurczak jest gotowane i miękkie, a wywar wina zmniejszył.
Udekoruj dodatkowym estragonem i podawaj z chrupiącymi ziemniakami musztardowymi, poniżej i dużą ilością świeżego chleba, aby zmyć pyszne soki z patelni.