Kurczak z estragonem, czosnkiem i oliwkami

Kurczak z estragonem, czosnkiem i oliwkami
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i pierwotne przepisy do repertuaru, Kurczak z estragonem, czosnkiem i oliwkami może być przepis, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 4. To danie główne ma 507 kalorii, 53g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Na $3.95 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food wymaga wina, Gałki masła, liści estragonu i skórki z cytryny. 64 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kurczak z estragonem i szybko pieczonym czosnkiem, Kurczak z czosnkiem i oliwkami, oraz Kurczak Z Czosnkiem I Oliwkami.

Instrukcje

1
Doprawić kurczaka dużą ilością zmielonego czarnego pieprzu i soli, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
2
Rozgrzać masło na patelni i brąz kurczaka na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Wyjąć kurczaka z patelni, następnie dodać boczek z czosnkiem i gotować delikatnie przez około 2 min, aż będzie złoty. Podgrzać, dodać skórkę z cytryny i białe wino, następnie dusić szybko przez kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Zmniejszyć ogień, dodać bulion, oliwki i połowę estragonu. Ponownie kurczaka na patelnię i gotować delikatnie przez około 30 minut, aż kurczak jest gotowane i miękkie, a wywar wina zmniejszył.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Udekoruj dodatkowym estragonem i podawaj z chrupiącymi ziemniakami musztardowymi, poniżej i dużą ilością świeżego chleba, aby zmyć pyszne soki z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn