Kurczak z czterdziestoma ząbkami czosnku

Kurczak z czterdziestoma ząbkami czosnku
Kurczak z czterdziestoma ząbkami czosnku może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.22 za porcję. Jedna porcja zawiera 1311 kalorii, 100g białka, oraz 88 g tłuszczu. 64 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka soli koszernej, wina, koniaku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać koniak, można śledzić to danie główne z Budyń Z Koniaku jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak z czterdziestoma ząbkami czosnku, Kurczak Z Czterdziestoma Ząbkami Czosnku, oraz Kurczak z czterdziestoma ząbkami czosnku dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Oddziel ząbki czosnku i wrzuć je do garnka z wrzącą wodą na 60 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Czosnek odsączyć i obrać. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
3
Kurczaka osuszyć papierowymi ręcznikami. Obficie doprawić solą i pieprzem po obu stronach.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
4
Rozgrzać masło i olej w dużym garnku lub piecu holenderskim na średnim ogniu. W partiach, podsmażyć kurczaka w tłuszczu, strona skóry w dół pierwszy, aż ładnie rumiane, o 3 do 5 protokół z każdej strony. Obracaj szczypcami lub szpatułką; nie chcesz przebić skóry widelcem. Jeśli tłuszcz się pali, zmniejsz ciepło do średniego. Po zakończeniu partii przenieś ją na talerz i kontynuuj smażenie całego kurczaka partiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
5
Wyjmij ostatniego kurczaka na talerz i dodaj cały czosnek do garnka. Obniżyć ciepło i saute przez 5 do 10 minut, obracając często, aż równomiernie rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Dodaj 2 łyżki koniaku i wina, wróć do wrzenia i zeskrobaj brązowe kawałki z dna patelni. Kurczaka wrzucić do garnka z sokami i posypać liśćmi tymianku. Przykryć i dusić na najniższym ogniu przez około 30 minut, aż cały kurczak jest gotowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
KoniakKoniak
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Wyjąć kurczaka na talerz i przykryć folią aluminiową, aby utrzymać ciepło. W małej misce, ubić razem 1/2 szklanki sosu i mąki, a następnie ubić go z powrotem do sosu w garnku. Podnieść ogień, dodać pozostałą łyżkę koniaku i śmietany i gotować przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
KoniakKoniak
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
8
Dodaj sól i pieprz, do smaku; powinien być bardzo aromatyczny, ponieważ kurczak wydaje się być mdły.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
9
Polać kurczaka sosem i czosnkiem i podawać na gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia39
Magazyn