Kurczak Z Czosnkiem Pieczony Wolno

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka z powolnym czosnkiem. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 4,86 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 109G białka, 93g tłuszczu, oraz w sumie 1352 kalorii. Udaj się do sklepu i podnieś koszerną sól, oliwę z oliwek, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 27 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak pieczony powoli z cytryną i czosnkiem, Powoli pieczona Grappa czosnek i pieprz Cytrynowy kurczak z frytkami z pasternakiem, oraz Ciasto z jagnięciną, rozmarynem i pieczonym czosnkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 375 stopni F i zorganizować stojak w środku.
Wymieszać sól i pieprz w małej misce i odstawić. Kurczaka osuszyć i natrzeć 1 główką czosnku. Natrzeć (również pod skórą) olejem i doprawić solą i pieprzem.
Umieścić 1 główkę czosnku i 1 połowę cytryny w jamie kurczaka.
Ułóż pozostały czosnek, cytrynę i cebulę na dnie naczynia do pieczenia 3 do 4, Aby utworzyć łóżko.
Ułożyć kurczaka na wierzchu, dodać bulion do naczynia do pieczenia i przykryć szczelnie folią. Piecz, aż kurczak osiągnie 135 do 140 stopni F na termometrze natychmiastowego odczytu, około 1 godziny.
Usuń folię, szczotkuj kurczaka sokami z patelni i zwiększ temperaturę piekarnika do 450 stopni F. piecz, fastryguj od czasu do czasu, aż temperatura kurczaka na wewnętrznym udzie wynosi 165 stopni F, skóra jest złotobrązowa, a soki są jasne, około 30 do 40 minut więcej.
Odstawić na 10 minut przed rzeźbieniem. W międzyczasie wlać soki z patelni do małego rondla i dusić na średnim ogniu, aż zgęstnieje, około 7 do 10 minut. Smak i dostosować przyprawy, zgodnie z życzeniem. Pokrój kurczaka i podawaj każdą porcję z 1 główką czosnku i sosem na patelni.