Kurczak Z Czosnkiem I Oliwkami
Kurczak z czosnkiem i oliwkami to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 253 kalorie. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pietruszki z płaskim liściem, oliwa z oliwek, wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Z łyżeczką wynik 33%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Kurczak z czosnkiem i oliwkami, Kurczak czosnkowo-Limonkowy z oliwkami, oraz Kurczak z estragonem, czosnkiem i oliwkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni na średnim ogniu rozgrzać oliwę z oliwek.
Dodaj cebulę i czosnek, gotuj przez 1 minutę, a następnie dodaj kurczaka. Gotuj, często obracając, aż kurczak będzie rumiany ze wszystkich stron.
Dodaj wino, ocet, bulion, oregano i liść laurowy. Przykryć patelnię, zmniejszyć ogień do średnio niskiego, i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak czuje się jędrny i jego soki uruchomić jasne po przekłuciu, o 30 protokół.
Wyjmij kurczaka z patelni. Doprowadzić bulion do delikatnego wrzenia, odtrzeć powierzchnię i gotować, aż sos zmniejszy się o jedną trzecią. Wymieszać z oliwkami i anchois.
Dodać pietruszkę, sól i pieprz. Aby podać, polać sosem kurczaka.
36, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
2, Tłuszcz Wielonienasycony