Kurczak z czerwonym sosem Chile i kiełbasą (Pollo con Salsa Rojo y Chorizo)

Kurczak z czerwonym sosem Chile i kiełbasą (Pollo con Salsa Rojo y Chorizo)
Przepis Kurczak z czerwonym sosem Chile i kiełbasą (Pollo con Salsa Rojo y Chorizo) jest gotowy w około 1 godzinę i 45 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Jedna porcja zawiera 489 kalorii, 37g białka, oraz 31 g tłuszczu. Na 1,46 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz czosnek, udka kurczaka, pomidory roma, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć olej kukurydziany, można śledzić to danie główne z Cytrynowy Tort Szyfonowy Z Kremem Malinowym jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Arroz Atollado de Pollo y Chorizo (kremowy ryż z kurczakiem i Chorizo), Południowo-Zachodni Czerwony Sos Chile, oraz Pollo Con Salsa Verde (Kurczak W Zielonym Sosie).

Instrukcje

1
Usuń łodygi, nasiona i membrany z ancho chiles i guajillo chiles, a następnie moczyć w gorącej wodzie, aż zmiękną, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz GuajilloPieprz Guajillo
Ancho Chili PepperAncho Chili Pepper
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
2
Tymczasem doprowadzić garnek wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Usuń łodygi z pomidorów, a następnie pokrój płytkie X na dnie. Wrzuć pomidory do wody i gotuj odkryte, aż skóra zacznie się łuszczyć, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
4
Odcedzić w durszlaku, a następnie natychmiast zanurzyć w lodowatej wodzie na kilka minut, aż ostygnie, aby zatrzymać proces gotowania. Gdy pomidory wystygną, obrać skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
5
Odcedzić chiles i przenieść do blendera wraz ze obranymi pomidorami, czosnkiem, cebulą i bulionem z kurczaka. Zmiksować na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Całe W PuszkachPomidory Całe W Puszkach
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do SmarowaniaFasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Podgrzać 1/2 oleju kukurydzianego w rondlu na średnim ogniu. Wymieszać w mieszaninie chile, a następnie zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do PodaniaCzerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
7
Podgrzać pozostały olej kukurydziany na dużej patelni na średnim ogniu. Brąz nogi kurczaka w 2 partiach i usunąć z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udko Z KurczakaUdko Z Kurczaka
Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do PodaniaCzerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Wymieszać chorizo na tej samej patelni; gotować i mieszać, aż chorizo jest równomiernie rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Ser Jack, PodzielonyStarty Ser Jack, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Odcedzić nadmiar oleju i wymieszać w 1 szklance sosu chile. Powrót kurczaka na patelnię, wraz z pozostałym sosem chile. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i kontynuować gotowanie, aż kurczak będzie miękki, 1 godzinę do 1 godziny i 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia23
Magazyn