Kurczak z czerwonym sosem Chile i kiełbasą (Pollo con Salsa Rojo y Chorizo)
Przepis Kurczak z czerwonym sosem Chile i kiełbasą (Pollo con Salsa Rojo y Chorizo) jest gotowy w około 1 godzinę i 45 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Jedna porcja zawiera 489 kalorii, 37g białka, oraz 31 g tłuszczu. Na 1,46 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz czosnek, udka kurczaka, pomidory roma, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć olej kukurydziany, można śledzić to danie główne z Cytrynowy Tort Szyfonowy Z Kremem Malinowym jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Arroz Atollado de Pollo y Chorizo (kremowy ryż z kurczakiem i Chorizo), Południowo-Zachodni Czerwony Sos Chile, oraz Pollo Con Salsa Verde (Kurczak W Zielonym Sosie).
Instrukcje
Usuń łodygi, nasiona i membrany z ancho chiles i guajillo chiles, a następnie moczyć w gorącej wodzie, aż zmiękną, o 20 protokół.
Tymczasem doprowadzić garnek wody do wrzenia.
Usuń łodygi z pomidorów, a następnie pokrój płytkie X na dnie. Wrzuć pomidory do wody i gotuj odkryte, aż skóra zacznie się łuszczyć, około 30 sekund.
Odcedzić w durszlaku, a następnie natychmiast zanurzyć w lodowatej wodzie na kilka minut, aż ostygnie, aby zatrzymać proces gotowania. Gdy pomidory wystygną, obrać skórę.
Odcedzić chiles i przenieść do blendera wraz ze obranymi pomidorami, czosnkiem, cebulą i bulionem z kurczaka. Zmiksować na gładką masę.
Podgrzać 1/2 oleju kukurydzianego w rondlu na średnim ogniu. Wymieszać w mieszaninie chile, a następnie zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Doprawić solą.
Podgrzać pozostały olej kukurydziany na dużej patelni na średnim ogniu. Brąz nogi kurczaka w 2 partiach i usunąć z patelni.
Wymieszać chorizo na tej samej patelni; gotować i mieszać, aż chorizo jest równomiernie rumiane.
Odcedzić nadmiar oleju i wymieszać w 1 szklance sosu chile. Powrót kurczaka na patelnię, wraz z pozostałym sosem chile. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i kontynuować gotowanie, aż kurczak będzie miękki, 1 godzinę do 1 godziny i 15 minut.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego można spróbować to Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 45 dolarów.
![Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir]()
Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir
Rok 2016 był kolejnym w serii wspaniałych roczników w Santa Barbara. Mieliśmy kolejny wczesny budbreak i (w przeciwieństwie do 2015) doskonałą pogodę podczas Setu, pozwalając na mocne, zrównoważone plony. Maj, Czerwiec i Lipiec były dość ciepłe i dojrzewanie było dość szybkie, jednak niespotykanie chłodny sierpień znacznie spowolnił winorośl. Dla winiarza było to prawie idealne, ponieważ winogrona były w stanie zakończyć dojrzewanie powoli, bez kolców ciepła, a winogrona utrzymywały doskonałą kwasowość. W ciągu serii chłodnych poranków wybraliśmy każdy blok z niemal idealną dojrzałością i równowagą. Wina wydają się mieć świetny owocowy charakter, świeżą kwasowość i strukturę taninową oraz solidną głębię.