Kurczak Z Czarnym Pieprzem Curry

Przepis czarny pieprz Kurczak Curry może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 580 kalorii, 43g białka, oraz 40 g tłuszczu każdy. Na $2.6 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Mieszanka udek z kurczaka, imbir, mleko kokosowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Madras Shrimp Molahu Veritadu Curry w sosie z czarnego pieprzu, Kurczak Z Papryką Czerwoną-Curry, oraz Red Thai Curry Pepper Mushroom Chicken.
Instrukcje
W misce połączyć kolendrę z kminkiem, pieprzem, kurkumą i 1/4 łyżeczki soli.
Dodać kurczaka i natrzeć przyprawy do herbu. Przykryć folią i odstawić w temperaturze pokojowej na 20 do 30 minut.
W dużej głębokiej patelni nonstick, podgrzać 1/4 szklanki oleju.
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, o 8 protokół.
Dodać kurczaka, czosnek, imbir, Serrano chile i pozostałe 3/4 łyżeczka soli i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż kurczak jest złoty kolor i po prostu gotowane przez, o 10 protokół. Wymieszać 1/4 szklanki mleka kokosowego i wody, następnie przykryć i gotować na małym ogniu przez 20 minut.
Tymczasem na małej patelni podgrzej pozostałe 2 łyżki oleju.
Dodać orzechy nerkowca i gotować na umiarkowanym ogniu, stale mieszając, aż złoty kolor, 4 do 5 protokół.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Dodać pozostałe 1/2 szklanki mleka kokosowego i sok z cytryny do kurczaka i gotować na wolnym ogniu, mieszając.
Przelać do miski, posypać nerkowcami; podawać na gorąco.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnica Leo Steen Saini Chenin Blanc z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
![Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc]()
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Podobnie jak Transport na wiosenną łąkę, to urocze wino wyświetla kuszące aromaty rumianku, werbeny cytrynowej, tymianku i pikantnych cytrusów. Na długim, orzeźwiającym podniebieniu, doskonała naturalna kwasowość i wilgotna mineralność żwiru wprowadzają piękną energię do wina, przenosząc smaki zielonego jabłka i gruszki Anjou do jasnego, skoncentrowanego wykończenia.