Kurczak z cytryną i szałwią
Jeśli masz w pobliżu 45 minut do spędzenia w kuchni, cytryna i szałwia kurczaka może być doskonałym jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 57g białka, 55 g tłuszczu, oraz w sumie 752 kalorie. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z moich przepisów wymaga pieczenia kurczaka, liści szałwii, soli i skórki cytryny. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, można śledzić to danie główne z Ciasto cytrynowo-migdałowe z nadzieniem z twarogu cytrynowego jako deser. Sprawdza się jako raczej tanie danie główne. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 71%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Kurczak Cytrynowo-Szałwiowy, Kotlety Z Kurczaka Cytrynowo-Szałwiowe, oraz Cytryna Szałwia Pieczony Kurczak.
Instrukcje
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z kurczaka.
Pokrój kurczaka w podudzia, uda i piersi; pokrój każdą pierś na pół w poprzek, tworząc w sumie 4 kawałki piersi. Zarezerwuj skrzydła i plecy do innego użytku.
W małej miseczce połącz skórkę i kolejne 7 składników (przez czosnek) i wymieszaj trzepaczką.
Umieścić mieszaninę soku w dużej plastikowej torbie na suwak.
Dodać kurczaka do worka; zamknąć i marynować w lodówce 1 godzinę.
Wyjąć kurczaka z worka i wyrzucić marynatę.
Kurczaka posypać równomiernie solą.
Przygotować grill na średnim ogniu. Po podgrzaniu należy wyłączyć lewy palnik (pozostawić prawy palnik włączony) lub ustawić węgiel drzewny po jednej stronie grilla na pośrednie ciepło.
Umieść kurczaka na stojaku grillowym obejmującym prawy palnik; grilluj na bezpośrednim ogniu 15 minut, obracając co 5 minut. Przesuń kurczaka do stojaka grillowego pokrywającego lewy palnik; grilluj na pośrednim ogniu 10 minut lub aż termometr zarejestruje 16